Selecteer een pagina
blog revi foods
Oostende voor anker

Oostende voor anker

Hijs de wimpels in de masten !

Dit weekend gaat Oostende voor Anker.

Geniet van de sfeer, veel lekkers uit de Noordzee, en natuurlijk ook ons maritiem erfgoed !

Visvrijdag!

Visvrijdag!

Wat een schoonheid deze Clupea Harengus.

Geniet van deze visvrijdag!

#fishfriday

Inktvisringen met tartaarsaus

Inktvisringen met tartaarsaus

Geniet nog van het mooie weer vanavond, want morgen wordt het weer koud.

Wat is er lekkerder bij de aperitief dan inktvisringetjes ?

Hierbij het recept. Smakelijk !

INKTVISRINGEN met TARTAARSAUS

Met het mooie weer kunnen we opnieuw gezellig buiten genieten van de zon en een lekker aperitief. Ideaal hierbij zijn wat tapashapjes, zoals de klassieker inktvisringen, heerlijk met een tartaarsaus.
Zeker eens een aanrader om zelf te maken, hieronder alvast het recept!

INKTVISRINGEN
De eerste stap is het kuisen van de inktvis: snij het hoofd en de tentakels van het dier.
Haal het kraakbeen uit de inktvis en verwijder ook het vlies.
Belangrijk is om nadien ook de inktvis goed te spoelen tot het proper is.

Snij de inktvis in ringen van ongeveer 1 centimeter breed, droog ze goed af en kruid de ringen met peper en zout.

Nu moeten we ze nog paneren: vul drie kommen of schalen met bloem, eiwit en panko.
Haal de ringen door deze drie schalen: eerst door de bloem, daarna het eiwit en tenslotte de panko.

Laat de ringen niet te lang liggen. Verwarm de frituur op 180 graden.

Frituur de ringen krokant twee tot vier minuten afhankelijk van de dikte en laat ze uitlekken op keukenpapier.

TARTAARSAUS

Doe twee eidooiers in een kom en kruid deze met peper en zout.
Voeg wat citroensap alsook een eetlepel mosterd toe en klop alles goed los.
Blijf kloppen en voeg zeer langzaam arachideolie toe. Blijf kloppen tot je een dikke mayonaise hebt.

Snij het volgende fijn:
– een ajuin
– een halve bot peterselie
– grote augurken en kappertjes

Meng deze met de mayonaise en kruid bij met peper en zout.

Tenslotte kunnen we de inktvisringen met de tartaarsaus serveren op een bordje met wat tomaatjes en een stukje citroen.

SMAKELIJK!

Ingrediënten
voor de inktvisringen

4 verse pijlinktvissen (18 à 20 cm)
4 tomaten
2 citroenen

voor de tartaarsaus

2 dooiers
1 el mosterd
peper
zout
½ citroen
arachideolie
1 el kappertjes
2 el opgelegde kappertjes
2 grote zoetzure  augurken
1 ui
½ bot peterselie

om te paneren

100 ml eiwit
een paar el bloem
200 g panko

 

Uitbreiding Sealpack familie

Uitbreiding Sealpack familie

Om nog meer lekkers van de band te laten rollen, werd onze Sealpack familie met dit exemplaar uitgebreid !

 

Nieuwe beschermkledij

Nieuwe beschermkledij

Wij dragen veiligheid voor iedereen hoog in het vaandel.

Onze collega’s kregen in dit kader nieuwe beschermende kledij.

Safety doesn’t happen by accident!

 

Winnaar vrijkaarten KVO – Waregem

Winnaar vrijkaarten KVO – Waregem

Resultaat van onze wedstrijd: Didier Ovono is uiteraard Gabonees.

We hebben slechts één winnaar voor de match KVO – Zulte Waregem, vanavond in Roeselare: Lesly Messiaen.

Geniet ervan!