Expert in vis
&
schaaldieren

Revi Food heeft meer dan 30 jaar ervaring in de vissector en bouwde zo een grote expertise op.

Die expertise vertaalt zich in een brede waaier aan private label producten die we op maat maken van onze klanten. Daarnaast hebben wij ook een standaard gamma die oplossingen kan bieden voor verschillende vragen binnen de diversiteit van de voedingswereld. Ook buiten de landsgrenzen worden onze producten gesmaakt, zo exporteren we naar o.a. Frankrijk, Nederland en Luxemburg.

Onze kwaliteitsgarantie

Topkwaliteit. Revi Food streeft ernaar aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen. Zo zijn we al enkele jaren IFS Food Higher Level en beschikken we over het MSC (Marine Stewardship Council) – en ASC (Aquaculture Stewardship Council) certificaat, alsook het RSPO-certificaat voor de Roundtable on Sustainable Palm Oil voor duurzaam ontgonnen palmolie. Aanvullend zijn wij ook ambassadeur van Visserij Verduurzaamt, waarbij wij lokaal aangelande vis gevangen door Vlaamse vissers en dit binnen een duurzaam kader, verwerken in onze producten.

Wij zijn MSC-gecertificeerd. Let op producten met het MSC-kenmerk.

Wij zijn ASC-gecertificeerd. Let op producten met het ASC-kenmerk.

Duurzaamheid

Eind 2019 investeerden wij een kleine € 100.000 voor de aanleg van 420 zonnepanelen. Het vermogen is equivalent aan het  jaarverbruik van 25 à 30 gezinnen.

In 2021-22 zijn wij bij Revi Food van plan onze bedrijfsgebouwen te gaan uitbreiden. Hierbij zullen wij zoveel mogelijk duurzame oplossingen integreren, van circulaire afvalstromen, vb.: het filteren van ons eigen water, tot laadpalen voor elektrische wagens en fietsen.

Qua verpakking zetten wij op in duurzame verpakkingen die makkelijk een tweede leven krijgen zonder teveel belasting op het milieu. Zo verpakken wij kroketten en smeersalades in kartonnen schaaltjes en potjes. Zwarte plastieken verpakking proberen we zoveel mogelijk af te bouwen.

Verder zetten we ook in op lokaal: jaarlijks kopen wij een 50 ton lokaal aangelande vis aan, rechtstreeks van de Vlaamse Visveiling – pladijs, rode poon, wijting,….
Die korte keten komt zowel de kwaliteit als het milieu ten goede. Die samenwerking willen we in de toekomst verder uitbouwen om nog meer lokale vis te verwerken en aan te bieden.

Geschiedenis

1969 – De founding father René Quinet beslist, na een carrière als lasser in de haven van Zeebrugge, om het over een andere boeg te gooien. Hij koopt een Renault Estafette en begint verse vis uit Oostende te leuren in het binnenland. Hij krijgt er vaak de vraag naar de beruchte ‘Oostendsche Gernoaskroketten’.

Na wat probeersels te hebben uitgedeeld, wordt de eerste variant mee genomen op toer en is meteen uitverkocht, de vraag ernaar neemt toe en ook de collega’s willen die kroketten wel mee nemen op hun ronde. De bal is aan het rollen en stopt niet meer.

1975 – René en zijn echtgenote Viviane nemen een pakhuis in de vismijn in gebruik en al snel volgen er nog een paar. De koers is gezet. Drie jaar later richten zij samen hun bedrijf op. “Stel dat we de eerste twee letters van elke naam gebruiken?” U kan het al raden, REVI is born!

Het wordt een spectaculaire en boeiende rit. Revi groeit als kool. Het kleine bedrijfje wordt producent van verschillende producten op basis van vis – met o.a. vispannetjes, vissalades, kroketten, …

De dochter van een zeer éénvoudige mijnwerker en een jonge man opgegroeid in een weeshuis, staan aan de wieg van een zeer succesvol verhaal.

In 1992 wordt de fabriek gebouwd, de roots blijven in de vismijn van Oostende. Over de jaren heen blijft Revi Food groeien als productiebedrijf en wordt het een prominente speler binnen zijn segment.

Contacteer ons

Revi Food bvba
Vismijnlaan 3
B-8400 Oostende
info@revifood.be

 

T +32(0)59 32 30 84
F +32(0)59 32 31 03

BTW BE 0425.047.961
Eori-nr: BE0425047961 – RPR Brugge

socials

Privacy & Disclaimer